Γιατί θα πρέπει να επιλέξετε τεχνολογίες Cloud;

Έχει πλέον έρθει η στιγμή οι επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα δεδομένα τους από φυσικές εγκαταστάσεις αποθήκευσης σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το Cloud computing σας δίνει την ευκαιρία να το κάνετε. Η μεταφορά των δεδομένων σας online σας προσφέρει πολλά θαυμάσια οφέλη.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την τεχνολογία που βασίζεται στο “σύννεφο” στις επιχειρησιακές σας λειτουργίες:

Καλύτερη δυνατότητα δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων – Η τεχνολογία που βασίζεται στο cloud σας επιτρέπει να δημιουργείτε αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων και των φακέλων σας στιγμιαία. Αν το σύστημά σας καταρρεύσει και η μνήμη σβήσει, θα μπορείτε πάντα να βρείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας όλων των δεδομένων που έχετε μεταφορτώσει στο σύννεφο.

Εξαιρετικά ασφαλές – Δεδομένα που διατηρούνται μόνο σε τοπικά υπολογιστικά συστήματα είναι εύκολα προσβάσιμα από οποιονδήποτε. Αυτό μπορεί να σας κάνει πολύ ευάλωτους. Το cloud μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος. Έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας στο cloud ενός ιδιωτικού λογαριασμού με περιορισμένη πρόσβαση. Αυτό διασφαλίζει ότι μόνο τα άτομα που εσείς επιτρέπετε μπορούν να έχουν πρόσβαση στα σημαντικά δεδομένα σας.

Περιορισμός επενδύσεων σε πάγια περιουσιακά στοιχεία – Χωρίς την επιλογή αποθήκευσης δεδομένων στο cloud, οι εταιρείες θα πρέπει να επενδύσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για την προμήθεια και συντήρηση συστημάτων πληροφορικής και εξωτερικών σκληρών δίσκων. Αυτά οδηγούν σε πολύ υψηλό πάγιο κόστος. Με το cloud computing, μπορείτε να αποφύγετε να ξοδεύετε τόσα πολλά για το υλικό.

Μεγαλύτερη δυνατότητα για συνεργασία – Η κοινή χρήση αρχείων είναι εξαιρετικά απλή στο σύννεφο. Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση και να μοιράζονται με άλλους τα δεδομένα που έχουν μεταφορτώσει. Η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ απομακρυσμένων τοποθεσιών γίνεται πολύ εύκολη. Η ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο των δεδομένων μπορεί να γίνει και άλλοι χρήστες μπορούν να ειδοποιηθούν μετά την επεξεργασία των αρχείων.

Απομακρυσμένος έλεγχος και δυνατότητα πρόσβασης – Σήμερα, η τεχνολογία που βασίζεται στο cloud δεν περιορίζεται απλώς σε υπολογιστές και φορητούς υπολογιστές. Πολλές υπηρεσίες cloud προσφέρουν κινητές εφαρμογές τις οποίες μπορούν να μεταφορτώσουν οι χρήστες και να έχουν πρόσβαση στους διακομιστές cloud τους. Τώρα θα μπορείτε να εργαστείτε από οπουδήποτε στον κόσμο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι μια σύνδεση στο Διαδίκτυο. Αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του cloud computing καθιστά την καλύτερη επιλογή αν οι υπάλληλοί σας αναζητούν υποδομές για τηλεεργασία ή εάν επιθυμείτε να παρέχετε μεγαλύτερη ευελιξία και ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής στην ομάδα σας.

Γρήγορη και εύκολη κλιμάκωση – Οι εικονικές πλατφόρμες αποθήκευσης δεδομένων δεν έχουν περιορισμούς φυσικού χώρου. Αυτό καθιστά την τεχνολογία που βασίζεται στο cloud τέλεια για μια αναπτυσσόμενη επιχείρηση. Μόλις ενημερώσετε τον παροχέα υπηρεσιών σας σχετικά με τις απαιτήσεις σας, θα έχουν το διακομιστή σας έτοιμο σε λίγα μόνο λεπτά.

Εξαιρετικά προσιτό – Οι διακομιστές cloud είναι εξαιρετικά προσιτοί, καθώς μοιράζεστε το κόστος διατήρησης του διακομιστή με άλλους πελάτες. Επιπλέον, καθώς δεν χρειάζεται να επενδύσετε σε υλικό, το κόστος σας θα μειωθεί αυτόματα.

Διάφορες διαθέσιμες επιλογές – Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες επιλογές διακομιστών ανάλογα με τις ανάγκες. Κάθε τύπος διακομιστή προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες που σίγουρα θα ωφελήσουν οποιαδήποτε απαίτηση αποθήκευσης δεδομένων που μπορεί να έχετε. Τα τοπικά συστήματ αποθήκευσης δεδομένων δεν είναι δυνατό να προσφέρουν τέτοια ευελιξία.

Μέσω αυτών των χαρακτηριστικών, η τεχνολογία που βασίζεται στο cloud συμβάλλει στην αύξηση της απόδοσης και μεγαλύτερη ευελιξία στις λειτουργίες της εταιρείας σας.