Στις 14 Ιουλίου 2015 τελειώνει η περίοδος υποστήριξης για τον Windows Server 2003 από την Microsoft. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε σε αναβάθμιση στον Windows Server 2012 R2 ή να μεταφέρετε τις εφαρμογές που χρησιμοποιεί η εταιρεία σας στο Windows Azure.

Πως επηρεάζεται η επιχείρησή μου;

Αναβαθμίσεις & Ενημερώσεις: Μετά το τέλος της περιόδου υποστήριξης η Microsoft θα σταματήσει να εκδίδει αναβαθμίσεις και ενημερώσεις για τον Windows Server 20133. Αυτό σημαίνει ότι η υποδομή σας είναι εκτεθειμένη σε κακόβουλο λογισμικό, ιούς, επιθέσεις από το internet κ.α.

Συμμόρφωση: Οι servers με λειτουργικό Windows Server 2003 δεν θα μπορούν να πιστοποιηθούν για την συμμόρφση τους στα πρότυπα ασφάλειας. Έλλειψη συμμόρφωσης π.χ. με το πρότυπο PCI δεν θα σας επιτρέπει να συνεργάζεστε με οργανισμούς όπως η VISA & η MasterCard.

Συμβατότητα εφαρμογών: Από τη λήξη της περιόδου υποστήριξης επηρεάζονται όλοι οι servers με λειτουργικό Windows Server 2003 ανεξάρτητα αν λειτουργούν σε physical ή virtual μορφή. Μετά τη λήξη της περιόδου υποστήριξης οι κατασκευαστές εφαρμογών θα σταματήσουν να υποστηρίζουν ή/και να διαθέτουν τις εφαρμογές τους για Windows Server 2003.

Αυξημένα κόστη ΙΤ: Χωρίς υποστήριξη από την Microsoft το κόστος αλλά και ο χρόνος υποστήριξης συστημάτων που βασίζονται στο Windows Server 2003 θα αυξηθεί δραματικά.

Είστε προετοιμασμένοι;

Η διαδικασία migration είναι σύνθετη και δεν αφορά μόνο την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος. Τα αρχικά βήματα που θα πρέπει να έχουν γίνει ώστε η μετάβαση να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη είναι:

 1. Καταρτίστε ένα κατάλογο με όλα τα συστήματα που τρέχουν Windows 2003 server στην επιχείρησή σας.
 2. Διερευνήστε κατά πόσον οι εφαρμογές που τρέχουν αυτή τη στιγμή σε Windows 2003 Server είναι συμβατές (ή μπορείτε να προμηθευτείτε νεώτερες εκδόσεις) με τα σύγχρονα λειτουργικά συστήματα
 3. Καθορίστε προτεραιότητες για κάθε εφαρμογή. Π.χ. με βάση τον αριθμό των χρηστών ή την επίδραση στη λειτουργία της εταιρείας
 4. Καθορίστε τον “προορισμό” για κάθε σύστημα ή εφαρμογή. (π.χ. τοπικός server, cloud, office 365 κτλ)
 5. Καθορίστε τη διαδικασία και το χρόνο μετάβασης/αναβάθμισης κάθε εφαρμογής

Μπορούμε να βοηθήσουμε!

Στην Inline διαθέτουμε τη γνώση και την εμπειρία για να σας βοηθήσουμε να μεταβείτε ομαλά σε ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον μηχανογράφησης.

 • Καταγράφουμε την εγκατάσταση, τις εφαρμογές και τις ανάγκες σας
 • Σας προτείνουμε το κατάλληλο λογισμικό και εξοπλισμό
 • Σχεδιάζουμε, προγραμματίζουμε και τεκμηριώνουμε τα βήματα της διακασίας αναβάθμισης/μετάβασης
 • Ολοκληρώνουμε τη διαδικασία αναβάθμισης/μετάβασης
 • Πραγματοποιούμε ποιοτικούς ελέγχους σωστής λειτουργίας στο νέο περιβάλλον
 • Υποστηρίζουμε και εκπαιδεύουμε τους χρήστες.

Επικοινωνήστε μαζί μας