WordPress 4.4 “Cliford” – Νέες δυνατότητες

Μετά από τέσσερις μήνες εντατικής ανάπτυξης η έκδοση 4.4 “Cliford” του WordPress, προς τιμή του τρομπετίστα της jazz Clifford Brown, είναι πλέον διαθέσιμη. Τα νέα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν responsive images, δυνατότητα ενσωμάτωσης (embed) άρθρων WordPress, το default θέμα Twenty Sixteen, την πρώτη φάση ενσωμάτωσης του REST API, και διάφορες άλλες μικρές βελτιώσεις.

Responsive images

responsive-devices-wordpress

Όταν οι χρήστες αναβάζουν εικόνες στο WordPress, δημιουργούνται αυτόματα αρχεία μικρότερου μεγέθους. Π.χ. αν ανεβάσετε μια εικόνα 1500 x 706 τα αρχεία που θα δημιουργηθούν θα είναι:

Πλήρες μέγεθος (Full Size) – 1500 x 706
Μεγάλο μέγεθος (Large) – 500 x 235
Μέσο μέγεθος (Medium) – 300 x 141
Μέγεθος μικρογραφίας (Thumbnail) – 150 x 150

Στο WordPress 4.4 προστίθεται υποστήριξη για srcset και sizes. Έτσι χρησιμοποιείται και εμφανίζεται αυτόματα το κατάλληλο μέγεθος εικόνας αμάλογα με το μέγεθος της οθόνης. Η δυνατότητα αυτή μειώνει το bandwidth που χρειάζεται για να φορτώσει το website αφου οι μικρότερες εικόνες έχουν μικρότερο μέγεθος αρχείου.

Δεν υπάρχουν ρυθμίσεις για τα responsive images καθώς όλα συμβάνουν στο “παρασκήνιο”.

Ενσωμάτωση άρθρων WordPress

Για σειρά ετών οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να ενσωματώνουν (embed) περιεχόμενο από αξιόπιστες πηγές επικολλώντας απλώς το URL στον επεξεργαστή WYSIWYG (visual editor). Στην έκδοση 4.4 το ίδιο το WordPress γίνεται πλέον αξιόπιστη oEmbed πηγή περιεχομένου επιτρέποντας έτσι την ενσωμάτωση με απλή επικόλληση του αντίστοιχου URL.

Το ενσωματωμένο περιεχόμενο εμφανίζεται σε iframe με σύνδεσμο προς τα σχόλια, εικονίδιο για share και απόσπασμα του post, όπως φαίνεται στο παράδειγμα που ακολουθεί.

Feature Plugin Merge Proposal: oEmbed

Ένα θέλετε να απενεργοποιήσετε τη δυνατότητα ενσωμάτωσης του επριεχομένου σας σε άλλα websites μπορείτε να εγκαταστήσετε και να ενεργοποίησετε το plugin Disable embeds.

Πρώτη φάση του REST API

Το WordPress 4.4. περιλαμβάνει το πρώτο μισό του REST API. Το τμήμα υποδομής του API διαχειρίζεται την δρομολόγηση (routing), τη διαχείριση των ορισμάτων (argument handling), το JSON serialization / deserialization, τους κωδικούς κατάστασης (status codes) και άλλα αντικείμενα σχετικά με το API.

Twenty Sixteen

Το Twenty Sixteen, σχεδιασμένο από τον Takashi Irie, είναι το νέο default θέμα του WordPress. Δημιουργήθηκε με την προσέγγιση “mobile first responsive” ώστε να εμφανίζεται σωστά σε όλες τις συσκευές. Διαθέτει προαιρετικά πλευρική στήλη (sidebar) δεξιά ή αριστερά και εμφανίζει πληροφορίες του συγγραφέα στα αριστερά του άρθρου. Έρχεται με τέσσερις διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς, σκούρο, γκρι, κόκκινο και κίτρινο. Οι συνδυασνοί μπορούν να τροποποιηθούν μέσω του προσαμογέα (customizer).

ipad-white-desktop-2x

Περισσότερες πληροφορίες στο επίσημο Blog του WordPress

HP Spectre Pro x360 G1

To κομψό και άψογης κατασκευής HP Spectre Pro x360 με ευέλικτη άρθρωση 360 μοιρών προσφέρει τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες. Η πρωτοποριακή τεχνολογία παρέχει μια ασυμβίβαστη λύση που υπερκαλύπτει κάθε ανάγκη σας.

hp-spectre-x360-all

Κομψός και λεπτός

Η κατασκευή από ανθεκτικό και ελαφρύ αλουμίνιο προσφέρει αψεγάδιαστη εμφάνιση σε αυτόν τον εξαιρετικά λεπτό μετατρέψιμο υπολογιστή (0,61 ίν./15,4 mm). Με αρχικό βάρος μόλις 1,5 kg, μπορείτε να αλλάξετε εύκολα μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών λειτουργιών χρήσης στην οθόνη αφής FHD ή στην οθόνη αφής QHD 33,7 cm (13,3″).

Κορυφαία απόδοση

Πάρτε τον έλεγχο της ημέρας σας με τα Windows και τους επεξεργαστές Intel® Core™ i7 5ης γενιάς με τεχνολογία vPro™.

Ώρες ισχύος

Ξεχάστε τις καθυστερήσεις με την μπαταρία μεγάλης διάρκειας ζωής που παρέχει άπλετο χρόνο για να δημιουργείτε, να παραμένετε παραγωγικοί και να διασκεδάζετε χωρίς να χρειάζεται να το φορτίσετε.

Dell Precision 5510 Φορητός σταθμός εργασίας

Ο Dell Precision 5510 είναι ο λεπτότερος, ελαφρύτερος και μικρότερος φορητός σταθμός εργασίας (mobile workstation) με υψηλές επιδόσεις. Με επεξεργαστές Intel® 6ης γενιάς και οθόνη 4Κ PremierColor InfinityEdge.

Δείτε τη μεγάλη εικόνα, καλύτερα από ποτέ.

Η νέα οθόνη PremierColor InfinityEdge προσφέρει ένα νέο επίπεδο λεπτομέρειας με ανάλυση 4Κ Ultra HD και πάνω από 8 εκατομμύρια pixels – 3 εκατομμύρια περισσότερα από μια οθόνη Retina. Η τεχνολογία PremierColor σας εγγυάται απόλυτη πιστότητα χρωμάτων σχεδόν 100% της κλίμακας Adobe RGB.

Επαγγελματική απόδοση εξαιρετικού επιπέδου

Επιτάχυνετε της δουλειά σας: Ο νέος 6ης γενιάς επεξεργαστής Intel® Core™ i7 παρέχει την ισχύ για εκμεταλλευτείτε στο έπακρο τις επαγγελματικές εφαρμογές που χρησιμοποιείτε γαι την εργασία σας.

Επαγγελματικά Γραφικά: Με τον επεξεργαστή γραφικών NVIDIA® Quadro M1000M με 2GB αποκλειστική μνήμη θα έχτε στη διάθεσή σας μια απίστευτη ενίσχυση της απόδοσης σε σύνθετες εργασίες rendering και modelling.

Μεγάλη χωρητικότητα για μεγάλα έργα: Αποθηκεύστε, μεταφέρετε και προσπελάστε μεγάλα αρχεία 3D Video και πολυμέσων με μεγάλους σκληούς δίσκους και θύρα Thunderbolt ™ 3.

Dell Precision 5510

Η δουλειά σας μπορεί να βασίζεται στο Dell Precision

Πιστοποιήσεις κατασκευαστών software: Οι σταθμοί εργασίας Dell Precision διαθέτουν πιστοποιήσεις από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές επαγγελματικού λογισμικού όπως AUTODESK, DASSAULT, ANSYS κ.α.

Maximum δυνατότητες: Το Dell Precision Optimiser προσαρμόζει αυτόματα τις διαμορφώσεις συστήματος για εφαρμογές κρίσιμης σημασίας, παρέχοντάς σας βελτιωμένη απόδοση εφαρμογών έως και 121%. Τώρα, με υποστήριξη SCCM για κεντρική διαχείριση και υλοποίηση.

laptop-precision-5000-5510-pol-mag-pdp_05